کد ملک :
اطلاعات ملک

ملک اوقافی چیست؟🔻🔻🔻

این نوع از املاک متعلق به شخصی بوده که او ملک خود را وقف کرده و اکنون اداره اوقاف این زمین‌ها را به ‌صورت اقساط 99 ساله به اشخاص دیگری واگذار کرده است. اشخاصی که املاک اوقافی را خریداری می‌کنند، باید سالیانه مبلغی را به این اداره پرداخت کنند که این مبلغ ناچیز است. پس توجه داشته باشید که املاک اوقافی صرفاً املاکی نیستند که اداره اوقاف دست بر آن‌ها گذاشته باشد؛ حتی املاک اوقافی این نیست که ملک موردنظر معارض داشته باشد.

املاک اوقافی هیچ‌گونه مشکلی ندارند و این ذهنیت اشتباه است که ملک اوقافی سند ندارد. املاک اوقافی هم مثل املاک شخصی دارای سند هستند، اما سند آن با سند شخصی تفاوت‌هایی دارد. نکته اینجاست که خریدار ملک اوقافی، مالک ملک اوقافی نخواهد بود. یعنی نسبت به خرید، فروش و اجاره یا ساخت‌وساز ملک، به صورت مستقل اختیاری ندارد و با شرایط مشخص و با تایید اداره اوقاف، امکان معامله این املاک برای مالک فراهم می‌شود.

انواع ملک اوقافی🔻🔻🔻

املاک اوقافی به طور کلی به 4 دسته تقسیم می‌شوند:


1-املاک وقفی آستان قدس


2-املاک وقفی شخصی

3-املاک وقفی سازمان اوقاف

4-املاک وقفی بقاع متبرکه

- ملک اوقافی دارای سند اعیان و اجاره‌نامه عرصه ملک موقوفه است و در واقع خریدار چنین ملکی فقط مالک اعیان (ساختمان) آن است و حق مالکیتی در عرصه (زمین) آن را ندارد. بنابراین هیچ فردی نمی‌تواند بدون دریافت مجوز از اداره اوقاف این‌گونه املاک را خرید و فروش کند. اما سند ملکی، اسنادی به اصطلاح شش دانگ هستند و به ‌صورت تک جلد، چند جلد یا سهامی صادر می‌شوند که در نهایت مجموع سهام‌ها نیز باید به شش دانگ برسند.

- ارزش سند ملکی حدود ۲۰ درصد بیشتر از سند اوقافی است و اجاره سالیانه سند اوقافی نیز مبلغ قابل توجه‌ای نیست، اما در هنگام نقل و انتقالات املاک اوقافی، مالک باید مبلغ عوارض و مالیات قسمت اعیان را طبق تعرفه به شهرداری پرداخت کرد.

ملک های مشابه
جستجو ملک

از آخرین ویلاهای دهکده ساحلی مطلع باشید

با وارد کردن ایمیل خود آخرین ویلاهای دهکده ساحلی را دریافت کنید

شبکه های اجتماعی
compare compare compare
تماس با کارشناسان (لمس کنید)